opublikowano: 13-01-2016

1%=100% Pomocy

Moi Drodzy!
W 2015 roku nasza Fundacja otrzymała status Organizacji Pożytku Publicznego, dzięki temu już w bieżącym roku możecie przekazać nam swój 1% podatku.

Co to dla nas oznacza?
Uzbierane środki z tytułu 1% przekażemy na cele statutowe Fundacji, czyli na wsparcie i pomoc naszym podopiecznym, opłacenie rachunków (bo wbrew pozorom płacimy czynsz, media etc.) Uzbierane środki pozwolą nam również na możliwość aplikowania w różnych konkursach, z których następnie realizujemy projekty finansowane ze środków publicznych i prywatnych. W tych projektach każdorazowo proporcjonalnie do dotacji musimy wnieść wkład własny finansowy. W 2015 roku wkład własny do wszystkich realizowanych projektów wyniósł
20 000,00 zł,Dzięki nim wsparcie i pomoc otrzymało ponad 300 osób, była to rehabilitacja, terapia, pomoc psychologiczna, świetlica, warsztaty, zajęcia grupowe dla dzieci i wiele, wile innych. Część z naszych podopiecznych korzystało z pomocy przez cały rok. Cieszymy się i jesteśmy dumni z tego, że nasza pomoc jest realna i skuteczna, dlatego prośba do Was - przyłączcie się do nas.
Razem możemy więcej !!! KRS 0000394013